Featured Posts

BLOGG

Dansk kvalitets garn for bevisste

KNITTING KINGS & QUEENS

BLOGG

BLOGG

Garn og andre strikkeremedier for

KNITTING KINGS & QUEENS

07/07/2016

Er du klar til å friske opp på kjøkkenbenken?

Å lansere sitt første strikkedesign er et spennende øyeblikk. Her har dere resultatet; en kjøkkenklut i Alba, økologisk bomull fra BC Garn! Kjekk å strikke og pynter flott opp på kjøkkenbenken fremfor kjedelige industriproduserte kluter man kjøper i butikken. For ikke å snakke om at du har full kontroll på av hva og hvordan den er produsert. 

Det har vært en lærerik og spennende prosess som har gitt mersmak. Inspirasjonen til blondemønsteret kommer fra et gammelt, tysk håndarbeidsblad, gøy med slike gam...

I dag har jeg gleden av å presenter neste gjesteblogg skrevet av Ioana fra Moeke Yarns.

Hvis du leser Moeke Yarns blog, får du vite mye spennende om utfordringer med å produsere lokal ull på gamlemåten i Romania, og deres planer for fremtiden. Her har jeg fått en liten historie om den spede starten og om dyrene bak ullen. Vil du høre mer om Ioanas tanker, og bakgrunnen for å arbeide på gamlemåten, vil jeg anbefale å lytte til Woolful sin podcast episode 8.

 

This is the story from when we started Moeke Yarns, more precisely the part when we started to look fo...

27/03/2016

Nå er det vår, og jeg gleder meg til å kunne sitte ute i hagen i strikkejakke! Jeg har et par favoritter, men også en veeeeldig lang ønskeliste.

 

Her kommer et par raskstrikka favoritter i Peruvian Highland Wool. Dette garnet fra Filcolana finnes i skikkelig mange fine farger og med strikkefasthet på 16-20 på pinne 4-5 går det unna.


 

RETROJAKKEN - av Kristin Wiola Ødagard

 

Denne fargerike koften er allerede strikket i utallige varianter, men muligheten til å vælge personlige farger og gjøre den til en helt personlig variant gjør at den ligger høyt oppe på mi...

12/03/2016

Jeg har fått brev fra min første gjesteblogger, ta godt imot Trine bak CaMaRose Garn!

Trine forteller litt om seg  selv, sine strikkeoppskrifter og garnet hun importerer fra Peru, i denne omgang Lamauld og Lamatweed som jeg har i nettbutikken. Jeg håper at dette bliver ett av mange gjesteblogg innlegg fra både Trine, andre designere, strikkere, garn fabrikanter og kanskje til og med en sauebonde?

 

CaMaRose Garn

Hej mit navn er Trine Bertelsen, og jeg har fået lov til at gæsteblogge hos God som Ull.

Jeg har en lille virksomhed i Danmark, som hedder CaMaRose. Na...

29/01/2016

Et av strikkeprosjektene mine akkurat nå er et teststrikk for @strikkezilla . Jeg strikker en skikkelig søt Perlekrage i mykt, mykt Indiecita alpakka garn fra Filcolana. Det er så deilig å strikke med, så jeg fikk lyst til å dele litt inspirasjon med dere!

 

 

Alpakkafibre er hule, og har derfor ekstra god isoleringsevne, noe som passer oss nordboere veldig bra, og siden det i tillegg er skikkelig mykt og godt er alpakkagarn veldig populært i Norge.

 

I garnbutikken har jeg tatt inn en regnbue av flotte farger av Indiecita, og har selv strikket mange prosjekter...

17/01/2016

Det tok en stund før jeg endelig hoppet på bølgen med hjemmestrikkede kluter. Produksjonen av vanlig bomull er nokså belastende for miljøet, så jeg har strikket lite med bomull tidligere. I sommer fikk jeg inn 10 friske farger Alba økologisk bomullsgarn fra BC garn i garnbutikken , og endelig kunne jeg strikke kjøkkenkluter med gullende ren samvittighet!

 

Debatten om hjemmestrikket versus kjøpestrikk kjørere både i dagsavisene og på sosiale medier. Ved å strikke kluter selv med økologisk garn, har jeg bedre kontroll over hvor råvarene kommer fra, og hvordan...

07/01/2016

Da jeg overtok garnbutikken var det danske Filcolana som var den største merkevaren i God som Ull. De garntypene jeg har fra Filcolana er: Arwetta Classic, Peruvian Highland Wool og Indiecita alpakka. Jeg hadde også en del  New Zealand Lammeuld, men dette kommer jeg ikke til å fortsette med, så restene kan kjøpes i ”skattekisten” til en skikkelig røverpris.

 

Bestselgeren til Filcolana er Arwetta Classic og det er enkelt å bli glad i dette garnet av flere grunner. For det første er det et enormt godt utvalg av farger, omkring 70 forskjellige, og jeg har dem...

31/12/2015

En strikkeblogg? Enda en strikkeblogg? Er ikke det, liksom, sååå 2013??

 

Mye mulig det, men etter å ha hatt en egen garnbutikk God som Ull i ett års tid merker jeg at det er så mye jeg har lyst til å fortelle om det garnet jeg har, og om det jeg og dere andre bruker det til! Så min begrunnelse for å starte en blogg, og min plan fremover, er å ha et sted hvor jeg kan fortelle mer om garn, produsenter, pinner, økologi, strikkemetoder, gratis mønstre, bomull, strikkedesignere, strikking, alpakka, osv osv . Kanskje jeg til og med kan gi leserne litt inspirasjon...

Please reload

Nylige innlegg

31/12/2015

Please reload

Arkiv
Please reload

Stikkord
Please reload

KONTAKT MEG
christine@godsomull.com

  • Facebook Clean Grey

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

FINN OSS PÅ RAVELRY

  • Ravelry logo rund.png

NYHETSBREV

© 2014 God som ull