Strikke kluter i bomull med ren samvittighet

Det tok en stund før jeg endelig hoppet på bølgen med hjemmestrikkede kluter. Produksjonen av vanlig bomull er nokså belastende for miljøet, så jeg har strikket lite med bomull tidligere. I sommer fikk jeg inn 10 friske farger Alba økologisk bomullsgarn fra BC garn i garnbutikken , og endelig kunne jeg strikke kjøkkenkluter med gullende ren samvittighet!

Debatten om hjemmestrikket versus kjøpestrikk kjørere både i dagsavisene og på sosiale medier. Ved å strikke kluter selv med økologisk garn, har jeg bedre kontroll over hvor råvarene kommer fra, og hvordan produksjonen påvirker miljøet, men aller viktigst er at jeg ikke bidrar til ytterligere forurensning med mikroplast ved bruk av standard engangskluter.

Min første kjøkkenklut av Alba har jeg designet selv, mønsteret er inspirert fra min datters kjøpegenser, og et bilde i et gammelt tysk ukeblad! Når jeg får skrevet ned mønsteret ordentlig vil jeg dele det med dere her på bloggen.

I mellomtiden vil jeg vise frem et par gratis oppskrifter på kjøkkenkluter som jeg syns er fine:

Havreaks av Anne Eliassen aka Anneli Designs er kommet på strikkelisten min:

Lean to the Right Cloth av NightlyKnitter har et enkelt gjentagene mønster som gir en raskstrikket klut, perfekt hvis man skal strikke en haug med gaver! Hva med å starte julegavene allerede nå?

Grafisk Klud 3 av Anja Hjorth aka Zoomsnoren er en del av en serie med tre vaskekluter, alle like stilige:

Med dobbelt garn Alba kan man strikke disse Double Bump Dishcloth av Missy Angus aka myjewelthief , som ser ut til å fungere fint som vaskeklut til kroppen også:

Man kan virkelig finne mange fantasifulle kluter når man søker på internett, og et par av mine favoritter hvor man betaler designerer for arbeidet, er:

Babushka Doll Cloth av Wineta er utrolig søt! Hun har designet flere gøyale mønstre som også er verdt å se:

Eco Face Scrubbie av Melissa Thibault aka © Melissa Crochet Design er en genial ide som jeg helt klart skal benytte meg av. Make-up pads er der hvor mitt største bomullsforbuk er, så her er det en kjempeide å erstatte engangs med vaskbare, heklede pads:

Hvilke yndlingskluter har du? Del gjerne dine yndlingsmønstre i kommentarfeltet!

Nylige innlegg
Arkiv
Stikkord

KONTAKT MEG
christine@godsomull.com

  • Facebook Clean Grey

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

FINN OSS PÅ RAVELRY

  • Ravelry logo rund.png

NYHETSBREV

© 2014 God som ull