Myk som Indiecita alpakka

Et av strikkeprosjektene mine akkurat nå er et teststrikk for @strikkezilla . Jeg strikker en skikkelig søt Perlekrage i mykt, mykt Indiecita alpakka garn fra Filcolana. Det er så deilig å strikke med, så jeg fikk lyst til å dele litt inspirasjon med dere!

Perlekrage @ strikkezilla

Alpakkafibre er hule, og har derfor ekstra god isoleringsevne, noe som passer oss nordboere veldig bra, og siden det i tillegg er skikkelig mykt og godt er alpakkagarn veldig populært i Norge.

I garnbutikken har jeg tatt inn en regnbue av flotte farger av Indiecita, og har selv strikket mange prosjekter med det, spesielt barneklær. Et populært oppskriftshefte jeg har, som egner seg strålende til dette garnet, er ”Babystrik på pinde 3” skrevet av Lene Holme Samsøe.

Babystrik på pinde 3 - Lene Holme Samsøe

Et av de prosjektene som står på min strikkeliste for 2016 er Priktrøje, hvor man riktig kan leke seg med farger! På Ravelry er det virkelig mange flotte eksemplarer, og det er helt umulig å velge en favoritt, jeg har lyst til å lage mange forskjellige! Se HER.

Her er bildet fra oppskriftsheftet:

Priktrøje av Lene Holme Samsøe

Et av de virkelig populære barnemønstrene fra dette hefter er Bella Baby, og det er jo klart at jeg må strikke min egen Bella snart! Så må jeg jo bare bestemme meg om det skal være toppen, kjolen, tunikaen osv osv:

Bella baby av Lene Holme Samsøe

Denne fargebomben "Carl Smart" av Ruth Sørensen aka striknit står også høyt på ønskelisten min:

Carl Smart av Ruth Sørensen

Hvis jeg hadde vært flinkere til å hekle ville jeg valgt meg Merle og Magne! På den andre siden, det kan vel ikke være så vanskelig, så kanskje jeg bare burde gå i gang?

Merle og Magne © Camilla Schmidt Rasmussen

Til slutt må jeg få vise frem tre aldeles nydelige voksenmønstre. Jeg er helt forelsket i dem alle tre, men øverst på min ønskeliste er Unobvious av Asja Janeczek. En polsk dame bosatt i Tyskland med utrolig mange flotte designs:

Unobvious © Asja Janeczek

Så er det denne nydelige jakken som ser utrolig gøy ut å strikke. Ink av Hanna Maciejewska aka Hada Knits:

Ink © Jettshin

Og sist men absolutt ikke minst, en potensiell ny yndlingstrøye. Vivacity, som også er designet av Asja Janeczek:

Vivacity © Asja Janeczek

Nylige innlegg
Arkiv
Stikkord