Strømpe favoritten Arwetta Classic


Da jeg overtok garnbutikken var det danske Filcolana som var den største merkevaren i God som Ull. De garntypene jeg har fra Filcolana er: Arwetta Classic, Peruvian Highland Wool og Indiecita alpakka. Jeg hadde også en del New Zealand Lammeuld, men dette kommer jeg ikke til å fortsette med, så restene kan kjøpes i ”skattekisten” til en skikkelig røverpris.

Bestselgeren til Filcolana er Arwetta Classic og det er enkelt å bli glad i dette garnet av flere grunner. For det første er det et enormt godt utvalg av farger, omkring 70 forskjellige, og jeg har dem nesten alle sammen. Garnet er spunnet av 80 % superwash merino og 20 % nylon, hvilket gjør det veldig slitesterkt. Dette gjør at garnet er en favoritt blant strømpe strikkere i hele Europa, men det er også et godt valg til småbarnstøy og barnehagetøy som krever litt ekstra. Siden det er så godt og mykt har jeg også brukt det til å strikke både votter, skjerf, sjal og flere luer.

Da dette er et populært strømpegarn vil jeg komme med litt inspirasjon på den fronten i dag. Jeg starter med tre gratisfavoritter:

Først vil jeg anbefale Skedaddle designet av Lena Gjerald aka Frk.Badegakk. Disse har jeg strikket til meg selv som ses i bildet over, og det er et par enkle sokker med en fin flettedetalje:

Skedaddle © FrkBadegakk

Neste gratismønster på min favorittliste er Leafie designet av Trude Hertaas aka @truddedu som jeg oppdaget over for noen måneder siden:

Leafie © KreaLea

Siste gratismønster ut denne gang er designet av nederlandske Miriam Tegels aka speedknitter, som faktisk kom i Guinness Rekordbok i 2006 for hurtigstrikking! Hennes rekord den gang var 118 masker i minuttet, og med den farten er disse sokkene fort ferdige:

Beaded Lace Socks © speedknitter

Så vil jeg også gjerne vise frem et par kjøpemønstre. Det er ingen tvil om at her er både utvalget og fantasien større, og jeg syns strikkedesignere fortjener å få betalt for alt det arbeidet som ligger bak hvert eneste mønster :-)

Essy socks av JennyPenny ser utrolig kjekke ut å strikke:

Essy socks © JennyPenny

Roser er røde av Wenche Roald aka knitnetty er så søte som det går an:

Roser er røde © Wenche Roald

Til sist kommer en anbefaling til de som allerede er i gang med julegavene til neste jul. December Socks av Birgitte Zeuner er superfine:

December socks © BirgitteStrikker

Hva er dine favoritter blant strømpemønstrene? Del dine anbefalinger i kommentarfeltet!!

Nylige innlegg
Arkiv
Stikkord