Gjesteblogg fra CaMaRose Garn!

Jeg har fått brev fra min første gjesteblogger, ta godt imot Trine bak CaMaRose Garn!

Trine forteller litt om seg selv, sine strikkeoppskrifter og garnet hun importerer fra Peru, i denne omgang Lamauld og Lamatweed som jeg har i nettbutikken. Jeg håper at dette bliver ett av mange gjesteblogg innlegg fra både Trine, andre designere, strikkere, garn fabrikanter og kanskje til og med en sauebonde?

CaMaRose Garn

Hej mit navn er Trine Bertelsen, og jeg har fået lov til at gæsteblogge hos God som Ull.

Jeg har en lille virksomhed i Danmark, som hedder CaMaRose. Navnet på min virksomhed er inspireret af navnene på mine 3 børn, og det var også af kærlighed til dem, at jeg begyndte at strikke. Det er desuden ofte dem der inspirerer mig i mit daglige arbejde, når jeg designer strikke- og hækleopskrifter.

Min virksomhed blev grundlagt i 2010. Før jeg startede, havde jeg arbejdet freelance i mange år for andre garngrossister i ind- og udland, og for ugeblade og strikkemagasiner, men trangen til at kunne udfolde mig frit gjorde, at jeg ville prøve lykken som selvstændig. Til at begynde med åbnede jeg en webshop, hvorfra jeg solgte mine opskrifter sammen med garn, som jeg købte fra en lille garngrossist her i Danmark. Da jeg havde været i gang i et halvt år valgte grossiten at gå på pension. Dette betød desværre også, at jeg ikke havde noget garn til mine opskrifter. Grossisten forslog dog, at jeg jo ”bare” kunne opkøbe hendes restlager og overtage agenturet; noget jeg i første omgang takkede pænt nej tak til - jeg havde ikke nogle planer om at skulle importere garn og være grossist. På samme tid fik jeg en henvendelse fra en forhandler, som ønskede at sælge mine opskrifter og tilhørende garn i hendes butik. Da jeg havde gået og tænkt i 3 måneder, slog jeg til og købte restlageret og blev på den måde importør af Lamauld og Pimabomuld. Siden hen har jeg udviklet 2 andre kvaliteter; Yaku og Lama-tweed.

Jeg har i dag en masse dygtige forhandlere og God som Ull er min første norske forhandler, hvilket er en stor drøm, der er gået i opfyldelse. Christine sælger min Lamauld og Lamatweed, så jeg vil fortælle lidt om de to kvaliteter.

LAMAULD

Lamaulden består af 50% fibre fra Lama og 50% fåreuld. Den løber 100 meter pr nøgle (50 gr). Dens karakteristika er, at den har lang fibre, der gør, at den får det helt perfekte og lidt lodne look. Der er noget overskud i garnet, hvilket betyder at den i starten godt kan fælde en smule, men dette aftager hurtigt. Den kan strikkes fra en pind nr. 4 op til 7. Jo større pind, jo mere kommer det lidt lodne udtryk frem, og jo blødere bliver den færdige model. Den anbefalede strikkefasthed ligger på 14-17 masker. Lamaulden er også meget egnet til at filte (tove red.) med. Lamaens fibre er hule og er derfor varmeregulerende. Det færdige strikketøj kan vaskes på uldprogram på 30 grader efter de forskrevne vaskeregler for uld.

LAMA-TWEED

Jeg har længe ønsket et tweedgarn, men tænkte, at det også ville være meget at lave en helt ny kvalitet. Da jeg kender Lamaulden rigtig godt og er meget begejstret for den, var det oplagt at lave en Lamatweed. Lamatweeden består af 40% Lama, 40% uld og 20% viskose og har en smuk glans og er super blød. Den har samme løbelængde og strikkefasthed som Lamaulden og kan derfor bruges til de samme opskrifter.

CAMAROSE-DESIGN

Jeg har designet en del til både børn og voksne i Lamaulden. Når jeg designer arbejder jeg ofte med et bestemt mønster og ser på, hvor mange forskellige måder man kan anvende mønsteret.

I sommer var min familie og jeg i Åseral i det sydlige Norge og under denne ferie designede jeg en sweater, som hedder ”Sweater fra Åseral”:

Sweater fra Åseral - CaMaRose.dk

Modellen har en smuk smock på bærestykket, og resten af modellen er glatstrik afsluttet af en ribkant.

Sweater fra Åseral - CaMaRose.dk

Alt i mens jeg strikkede modellen, tænkte jeg, at man også kunne lave en mere rumlig model, hvor smocken gik igen på bærestykket, og det kom der modellen ”Sensommerdage” ud af:

Sensommerdage - CaMaRose.dk

Det tog mig længere tid at beregne, hvordan man mon kunne tage ud (øke red.) i denne smock. Mens jeg gjorde dette, tænkte jeg, at det kunne være sjovt også at tage ind i smocken, og på den måde blev ”Majbritts baskerhue” til:

Majbritts baskerhue - CaMaRose.dk

Det var alt for denne gang. Jeg siger mange tak, fordi du læste med.

Rigtig god strikkelyst :-)

Nylige innlegg
Arkiv
Stikkord