Koftevåren er her!

Nå er det vår, og jeg gleder meg til å kunne sitte ute i hagen i strikkejakke! Jeg har et par favoritter, men også en veeeeldig lang ønskeliste.

Her kommer et par raskstrikka favoritter i Peruvian Highland Wool. Dette garnet fra Filcolana finnes i skikkelig mange fine farger og med strikkefasthet på 16-20 på pinne 4-5 går det unna.

© Wiola / Gyldendal

RETROJAKKEN - av Kristin Wiola Ødagard

Denne fargerike koften er allerede strikket i utallige varianter, men muligheten til å vælge personlige farger og gjøre den til en helt personlig variant gjør at den ligger høyt oppe på min strikkeliste. Jeg har planer om en kort variant med lang vrangbordt i livet, kanskje litt inspirert av denne?

© Nyster

BIRDIE FAIR ISLE CARDIGAN – av Hannah Fettig

Denne er simpelthen bare fantastisk!! I tillegg kjøpes oppskriften i en e-bok (knitbot yoked) med 5 mønstre, hvor de andre 4 også er superfine :-)

© ClaraSofia

SAFFRAN CARDIGAN – av Nicolina Lindsten

En barnejakke sniker seg inn på listen, siden den både er nydelig og ser kjekk ut å strikke. Den finnes i størrelsene nyfødt til 14 år og kan kjøpes hos docksjö

© Virktant

KRISTINEHAMN – av Karin Weststrand

Denne har jeg planlagt siden jeg så de første bildene på Instagram. Jeg har både mønster og garn liggende, så tro om dette ikke blir første jakke på pinnene??

© Amanita

DESERT ROSE – av ”Amanita” Agata Mackiewicz

Her er en cardigan man kan krype inn i, samtidig som den ser super elegant ut!

© God som Ull

FEBRUARY LADY SWEATER – av Pamela Wynne (flintknits)

Her er et bilde av den jeg strikket til meg selv i 2009, og jeg bruker den mest av alle strikkeplagg jeg har. Så denne tror jeg at jeg vil ha i to andre farger også, kanskje gul og mørkerød?

Mønsteret er gratis og er basert på Elisabeth Zimmermans klassiske “Baby Sweater on Two Needles” fra den legendarisk boken Knitter’s Almanac.

Da har jeg nevnt et par av mine favoritter. Jeg blir superglad hvis dere andre har lyst til å dele favorittene deres med meg i en kommentar under! Sharing is caring :-)

God Påske!

Nylige innlegg
Arkiv