Perleklut oppskrift


Perleklut

Er du klar til å friske opp på kjøkkenbenken?

Å lansere sitt første strikkedesign er et spennende øyeblikk. Her har dere resultatet; en kjøkkenklut i Alba, økologisk bomull fra BC Garn! Kjekk å strikke og pynter flott opp på kjøkkenbenken fremfor kjedelige industriproduserte kluter man kjøper i butikken. For ikke å snakke om at du har full kontroll på av hva og hvordan den er produsert.

Det har vært en lærerik og spennende prosess som har gitt mersmak. Inspirasjonen til blondemønsteret kommer fra et gammelt, tysk håndarbeidsblad, gøy med slike gamle skatter! Lykke til og del gjerne resultatet med meg på Instagram (#perleklut), Ravelry og Facebook.

PERLEKLUT

Til en klut trenger du ett nøste, på to nøster, får du tre kluter.

Legg opp 63 masker på pinne 3 og strikk 6 rader med perlestrikk (start med 1r). Fortsett med 5 masker perlestrikk før og etter mønsterdelen. Gjenta diagrammet (6-20) 3,5 gang i bredden (avslutt med 6-13), og 4 ganger i høyden. Strikk til slutt 6 rader perlestrikk før det felles av i mønster.

Tusen takk til mine teststrikkere (@lykke_strikk og @inmyknittingbasket) for strålende hjelp, gode kommentarer og tålmodighet! Her er deres flotte resultater:

@lykke_strikk
@inmyknittingbasket

Nylige innlegg
Arkiv
Stikkord